După ce perioada colicilor a trecut, urmează ca bebelușul să treacă prin alta, la fel de solicitantă: erupția dentară. Aici, termenul de apariție a primilor dințișori poate fi complet diferit. La unii copii, poate avea loc o erupție precoce a dinților, începând de la 3 luni, la alții, dimpotrivă, aceasta poate fi mai tardivă, mai aproape de vârsta de 1 an. În medie, erupția dinților începe la vârsta de 4 – 7 luni.

Pentru a vă da seama dacă și bebelușul dumneavoastră urmează să ”marcheze” primul dinte din viața lui, există anumite semne. Dintre acestea, cele mai importante sunt salivația excesivă, edemul și pruritul la nivelul gingiilor copilului. Din cauza disconfortului pe care-l simt, copiii devin deosebit de capricioși și necesită o mai mare atenție.

Copilul are nevoie de dragoste

Procesul de erupție dentară poate fi complicat de tulburări ale somnului, refuzul alimentelor, creșterea temperaturii corpului, diaree. Pentru a-i ușura starea celui mic și a reduce disconfortul și durerea din timpul erupției dentare, încercați să îl luați în brațe, să îl alăptați la cerere, fără a ține cont de graficul de alăptare, să îl legănați și să îl alinați.

Dar, în ajutor mai vă vin și unele mici ”trucuri”, care-l pot face pe cel mic să treacă mai ușor peste aceste dureri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *